info@cheesewitches.fi
Cheese Witches Oy
Donier Gastronomie

Cheese Witches Oy sulautuu emoyhtiöönsä Donier Gastronomie Oy:öön 30.4.2024

Lue tiedote

Idiazabal Espanja

Maito: LammasMaito: Lammas

Idiazabal Espanja

Idiazábal on Baskimaasta kotoisin oleva pastöroimattomasta lampaanmaidosta valmistettu kova juusto. Sitä valmistetaan Baskimaan itsehallintoalueen lisäksi Navarran luoteisosissa Espanjassa ja myydään myös tällä ’Navarra’-nimellä.

 Valmistuksessa juusto hapatetaan renniinin eli eläinperäisen juoksetteen avulla, ja sitä kypsytetään 2–5 kuukauden ajan. Juusto savustetaan pyökki-puun kuoren kanssa. Savustusperinne sai alkunsa kesäkuukausina valmistettavan juuston säilyvyyden parantamiseksi talvisaikaan tapahtuvaan myyntiin asti.

Idiazábalissa maistuu lampaanmaito ja joskus myös heinä. Idiazábalia syödään lähinnä sellaisenaan, mutta se on myös erinomainen ruuanvalmistusjuusto ja esimerkiksi gratiiniin se antaa hienostuneen, savuisen aromin. Sen kanssa nautittavaksi sopii punaviini. 

Rasva 26%, suola 1,6%, voimakassuolainen                                                                                                     Lysotsyymi E1105, Pastöroimaton lampaan maito.

 

Espanja Laktoositon