Cheese Witches Oy
Cheese Witches Oy
Cheese Witches Oy
Cheese Witches Oy

Tuotteitamme

Maito: Lehmä

Morbier AOC

Morbieria valmistetaan Franche-Comtén alueella Itäranskassa. Juuston tunnistaa keskellä tahkoa kulkevasta mustasta kerroksesta, joka on alkujaan ollut keittokattilan pohjasta otettua nokea. Nykyään käytetään lähinnä puuhiilen tuhkaa. Perinnetiedon mukaan kerros suojasi aamulla lypsettyä maitoa kuorettumasta. Morbier on aromikas, pehmeänmakuinen juusto, joka sopii erinomaisesti esimerkiksi racletten valmistukseen ja on aina takuuvarma valinta juustopöytään- tai tarjottimelle.

Rasva 26 %
Suola 1,5 %, voimakassuolainen, pastöroimaton
lehmän maito
Alkuperämaa Ranska
Viiniksi sopivat mm. Muscadet ja Sancerre