Cheese Witches Oy
Cheese Witches Oy
Cheese Witches Oy
Cheese Witches Oy

Recept

2 päron
1 citronsaft
250 g röda vindruvor
Sås:
200 g blåmögelost
1 ¼ dl gräddfil eller crème fraiche
(2 cl konjak)
en nypa salt, vitpeppar

Dessert

Ostcocktail

  1. Pressa blåmögelosten till en jämn massa genom en sil. Rör i gräddfilen eller crème fraichen.
  2. Krydda blandningen med salt och vitpeppar (och konjak).
  3. Skär päronen i bitar och pressa citronsaft över bitarna.
  4. Skär druvorna på hälft och ta bort kärnorna.
  5. Slå samman frukten i ett serveringsfat eller i mindre skålar och häll över ostsåsen.
  6. Låt stå i kylskåp i en halvtimme.
  7. Servera antingen som förrätt eller som efterrätt.

Om du serverar som efterrätt kan du prova ett sött vitt vin till, till exempel österrikiska Lenz Moser PrestigeTrockenbeerenauslese 2012.