Cheese Witches Oy
Cheese Witches Oy
Cheese Witches Oy
Cheese Witches Oy

RECEPT

50 g smör
50 g vetemjöl
1 l svag köttbuljong
2 dl torrt vitt vin
150 g lagrad cheddarost, finriven
50 g cheddarost i kuber
2 äggulor
1–2 dl grädde
Peppar, persilja, muskot och vitlök

Soppa

Cheddarostsoppa

  1. Börja med att vispa grädden och äggulorna i en skål.
  2. Koka upp smöret i en kastrull och rör i mjölet.
  3. Häll gradvis den heta buljongen i blandningen under ständig omrörning.
  4. Tillsätt sedan lite vitlök, vin, peppar och finhackad muskot.
  5. Fortsätt koka upp och häll gradvis i den rivna osten medan du rör om.
  6. När osten har smält är soppan klar.
  7. Häll soppan i en serveringsskål under ständig omrörning. Tillsätt ostkuberna och garnera med persilja.

Servera den heta soppan tillsammans med en vitlöksbaguette. Ostsoppan lämpar sig också som förrätt.
Alla lagrade helfeta ostar lämpar sig för ostsoppa, prova med din favoritost!