6 punajuurta
Marinadi
½ dl oliiviöljyä
2 rkl balsamicoa
1 tl hunajaa
Puolikkaan sitruunan mehu
Ripaus mustapippuria ja suolaa
Mousse
150 g Lempeää Loreleytä
1,5 dl kermaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunanmehua
Lisäksi
Saksanpähkinöitä
1 tl hunajaa
1 rkl vettä
Koristeeksi viininsuolaheinää tai rucolaa sekä puolukoita.
Tee näin
Keitä punajuuret puolikypsiksi ja jäähdytä. Tämän voi hyvin tehdä jo vaikka edellisenä päivänä.
Leikkaa jäähtyneet punajuuret ohuiksi viipaleiksi ja valmista marinadi sekoittamalla aineet.
Kaada marinadi punajuurien päälle, voit hieman varovasti ravistella niin maustuvat paremmin. Nosta koko komeus kylmään maustumaan.
Notkista Lempeä Loreley pienellä määrällä kermaa sauvasekoittimella ja siihen lisää öljy ja sitruunanmehu.
Vatkaa loppu kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää juuston joukkoon varovasti nostelemalla.
Paahda murskatut saksanpähkinät kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää hunaja ja vesi varovasti käännellen ja anna karamellisoitua. Varo etteivät pala.
Levitä maustuneet punajuuriviipaleet tarjoiluvadille ja laita moussea nokareina päälle, osan voi laittaa myös erilliseen kulhoon tarjolle.
Koristele rucolalla tai viininsuolaheinällä sekä puolukoilla. Ripottele lopuksi pähkinät koko komeuden päälle.
P.s. Jos laiskottaa etkä jaksa tehdä moussea niin leikkaa Lempeä Loreley viipaloituna päälle, toimii loistavasti myös näin.
Tarjoiluehdotus: toimii hyvin vaikkapa pikkujoulujen kylmänä alkupalana. Kokoa joko jokaiselle oma annospala alkuruokalautaselle tai tarjoille vadista isommalle porukalle.
Juomasuosituksena pehmeä & hedelmäinen valkoviini tai oluen ystäville joku maistuva lager-olut.