2 päärynää
1 sitruunan mehu
250g tummia rypäleitä
Kastike:
200g sinihomejuustoa
1 ¼ dl hapankermaa tai kermaviiliä
(2cl konjakkia)
ripaus suolaa, valkopippuria
- Puserra sinihomejuusto siivilän läpi tasaiseksi massaksi. Sekoita joukkoon hapankerma tai kermaviili.
- Mausta seos (konjakilla) suolalla ja valkopippurilla.
- Kuutioi päärynät ja puserra niiden päälle sitruunan mehu.
- Puolita rypäleet ja poista niistä kivet.
- Yhdistä hedelmät tarjoiluastiaan tai annoskulhoihin ja valele juustokastike päälle.
- Pane jääkaappiin ½ tunniksi.
- Tarjoa joko alkupalana tai jälkiruokana.
Jälkiruokana kokeile makean valkoviinin kera, esim. itävaltalainen Lenz Moser PrestigeTrockenbeerenauslese 2012.