50g voita
50g vehnäjauhoja
1 l laihaa lihalientä
2dl kuivaa valkoviiniä
150g kypsytettyä hienoksi raastettua cheddaria
50g cheddarkuutioita
2 munan keltuaista
1-2 dl kermaa
Pippuria, persiljaa, muskottia ja valkosipulia
- Aluksi vatkaa kerma ja keltuaiset tarjoilu kulhossa.
- Kiehauta voi kattilassa ja sekoita siihen jauhot.
- Kaada kuuma lihaliemi seokseen vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen.
- Lisää sitten hieman valkosipulia, viiniä, pippuria ja hienonnettua muskottia.
- Jatka keittämistä ja kaada juustoraaste sekaan vähitellen, sekoita koko ajan.
- Kun juusto on sulanut, keitto on valmis.
- Kaada keitto tarjoilukulhoon kokoajan sekoittaen, lisää juustokuutiot ja koristeeksi persiljaa.
Tarjoile kiehuvan kuumana valkosipulipatongin kera. Juustokeitto sopii myös alkuruoaksi.
Juustokeittoon sopivat kaikki kypsytetyt täysrasvaiset juustot, kokeile lempijuustollasi!