Vuohenjuustomousse
350 g hunaja Chevre -vuohenjuusto
1,5 dl kermaa
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Tee näin:
Jätä vuohenjuusto huoneenlämpöön 30 minuutiksi ja notkista sekoittamalla astiassa. Lisää kerma ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita massa pursotinpussiin.
Punajuuri-täyte
350 g punajuuria
timjamia
oliiviöljyä
0,5 dl sitruunamehua
suolaa ja pippuria
Paahdettuja pinjansiemeniä
Tee näin:
Kuori ja pilko punajuuret pieniksi nopan kokoisiksi paloiksi, aseta leivinpaperilla ja pirsko päälle oliiviöljyä, suolaa, pippuria ja hienonnettua tuoretta timjamia. Paahda uunissa 220 °C noin 25-30 minuuttia, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Laita punajuuret astiaan, lisää sitruunamehu ja tarvittaessa lisää oliiviöljyä, ja survo sauvasekoittimella hienoksi. Paahda pinjansiemenet kullanruskeiksi pannulla.
Kokoa suolainen laskiaispulla omaan tyyliin briossipullan tai sämpylän väliin ja nauti.